Se curata merele de coaja si de seminte. Se golesc cu varful unui cutit ascutit si se pun pentru cinci minute in apa cu sare care clocoteste Se scot s
Se curata merele de coaja si de seminte. Se golesc cu varful unui cutit ascutit si se pun pentru cinci minute in apa cu sare care clocoteste Se scot si se scurg, timp in care se pun sase linguri de zahar intr-o oala cu peretii inalti, se tine oala pe foc pentru ca zaharul sa devina aramiu, apoi se adauga untul si se intinde pe toata suprafata oalei, dupa care se ia de pe foc. Se pun merele scurse unele langa altele, se toarna deasupra lor un aluat de pandispan si se coace tortul la foc potrivit, 40 de minute. Se scoate, se raceste in forma, se rastoarna dupa ce s-a insiropat pe un platou, se acopera cu frisca si se lasa la rece doua ore.
Pofta buna!
Alte retete culinare:
Pandispan cu visine caramelizate
Prajitura cu capsuni si frisca
Ciocolata de casa
Reteta ,pe care demult tot cochetam cu gandul la ea ,dar nu prea stiam cum s-o fac.E test si pentru mine ,sper sa va placa....
Ardei iuti copti pusi in ulei la borcanOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj