Tortul de mere aromat, insiropat cu zaharul ars scurs printre mere, este un deliciu!
Poti sa pregatesti tortul intr-o forma cu pereti detasabi, dar risti sa curga caramelul in timpul coacerii. De aceea, eu voi folosi o oala.
Pune zaharul la topit si cand incepe sa se caramelizeze, imbraca peretii formei. Lasa oala deoparte si curata merele, scoate cotoarele, apoi taie-le felii mai groase. Stropeste-le cu zeama de lamaie si presara scortisoara, apoi amesteca-le putin. Aranjeaza merele in oala, peste caramel si pune deasupra cubulete de unt. Pune merele in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasa-le cam 20-30 de minute pana se inmoaie.
Intre timp, prepara blatul: separa ouale si mixeaza albusurile cu zaharul. Amesteca galbenusurile cu un praf de sare, vanulie si coaja rasa de lamaie. Rastoarna galbenusurile peste albusuri, apoi cerne faina deasupra, putin cate putin si incorporeaza lejer cu o spatula, de jos in sus. Scoate merele din cuptor si toarna deasupra aluatul, niveleaza usor si pune-l inapoi in cuptor pentru inca 30 de minute, pana se rumeneste deasupra. Poti sa verifici cu o scobitoare daca este facut.
Dezlipeste usor pe margini si rastoarna tortul pe un platou, apoi lasa-l sa se raceasca de tot. La final, imbraca-l cu frisca proaspata, presara putina scortisoara si taie felii generoase.
Sper ca ti-am facut pofta cu acest tort delicios si sa-l incerci si tu!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPentru mamica mea iubita, un tort racoritor, de vara.
Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaiePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii