Tortul de mere aromat, insiropat cu zaharul ars scurs printre mere, este un deliciu!
Poti sa pregatesti tortul intr-o forma cu pereti detasabi, dar risti sa curga caramelul in timpul coacerii. De aceea, eu voi folosi o oala.
Pune zaharul la topit si cand incepe sa se caramelizeze, imbraca peretii formei. Lasa oala deoparte si curata merele, scoate cotoarele, apoi taie-le felii mai groase. Stropeste-le cu zeama de lamaie si presara scortisoara, apoi amesteca-le putin. Aranjeaza merele in oala, peste caramel si pune deasupra cubulete de unt. Pune merele in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasa-le cam 20-30 de minute pana se inmoaie.
Intre timp, prepara blatul: separa ouale si mixeaza albusurile cu zaharul. Amesteca galbenusurile cu un praf de sare, vanulie si coaja rasa de lamaie. Rastoarna galbenusurile peste albusuri, apoi cerne faina deasupra, putin cate putin si incorporeaza lejer cu o spatula, de jos in sus. Scoate merele din cuptor si toarna deasupra aluatul, niveleaza usor si pune-l inapoi in cuptor pentru inca 30 de minute, pana se rumeneste deasupra. Poti sa verifici cu o scobitoare daca este facut.
Dezlipeste usor pe margini si rastoarna tortul pe un platou, apoi lasa-l sa se raceasca de tot. La final, imbraca-l cu frisca proaspata, presara putina scortisoara si taie felii generoase.
Sper ca ti-am facut pofta cu acest tort delicios si sa-l incerci si tu!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii