Tort de miere cu nuci

Se pune la foc intr-un vas mierea cu zaharul si coaja de lamiie lasind sa dea un clocot. Se ia de la foc si dupa ce s-a racit se amesteca cu ouale bin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pahar miere
  • 200 g zahar pudra
  • 300 g faina
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita bicarbonat dizolvat intr-o lingura de zeama de lamiie
  • coaja rasa de lamiie
  • 1/2 pahar nuci macinate. Crema : 1 pahar nuci macinate
  • 150 g zahar pudra
  • 1 pahar smintina
  • 1 pahar zahar vanilat

Mod de preparare

Se pune la foc intr-un vas mierea cu zaharul si coaja de lamiie lasind sa dea un clocot. Se ia de la foc si dupa ce s-a racit se amesteca cu ouale bine batute (separat), bicarbonatul dizolvat in zeama de lamiie si nucile. Se adauga faina si se framinta bine. Aluatul obtinut se acopera si se lasa la rece pina a doua zi. Se imparte aluatul in trei parti egale. Se pune fiecare in forma de tort unsa si presarata cu faina. Blaturile se ung dupa ce s-au racit, cu urmatoarea crema: se freaca bine zaharul cu smintina si praful de vanilie. Cind pasta devine spumoasa se adauga nucile macinate. Tortul se poate garnisi cu fructe din dulceata sau cu frisca.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca