Tort de miere cu nuci

Se pune la foc intr-un vas mierea cu zaharul si coaja de lamiie lasind sa dea un clocot. Se ia de la foc si dupa ce s-a racit se amesteca cu ouale bin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pahar miere
  • 200 g zahar pudra
  • 300 g faina
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita bicarbonat dizolvat intr-o lingura de zeama de lamiie
  • coaja rasa de lamiie
  • 1/2 pahar nuci macinate. Crema : 1 pahar nuci macinate
  • 150 g zahar pudra
  • 1 pahar smintina
  • 1 pahar zahar vanilat

Mod de preparare

Se pune la foc intr-un vas mierea cu zaharul si coaja de lamiie lasind sa dea un clocot. Se ia de la foc si dupa ce s-a racit se amesteca cu ouale bine batute (separat), bicarbonatul dizolvat in zeama de lamiie si nucile. Se adauga faina si se framinta bine. Aluatul obtinut se acopera si se lasa la rece pina a doua zi. Se imparte aluatul in trei parti egale. Se pune fiecare in forma de tort unsa si presarata cu faina. Blaturile se ung dupa ce s-au racit, cu urmatoarea crema: se freaca bine zaharul cu smintina si praful de vanilie. Cind pasta devine spumoasa se adauga nucile macinate. Tortul se poate garnisi cu fructe din dulceata sau cu frisca.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...