Se taie curmalele in bucatele si se amesteca cu zaharul pisat fin, cu vanilia si migdalele sau nucile curatate, uscate si macinate. Albusurile se bat
Se taie curmalele in bucatele si se amesteca cu zaharul pisat fin, cu vanilia si migdalele sau nucile curatate, uscate si macinate. Albusurile se bat bine pana se intaresc
si se amesteca apoi incet cu faina,si curmalele.
Se unge o forma cu unt si faina si se coace la foc potolit. Se glaseaza cu fondant alb si se orneaza cu curmale umplute cu martipan vernil.
Pofta buna!
Alte retete de dulciuri recomandate:
Inghetata de capsuni
sufleu de capsuni
Cozonac Dina
M-am ambitionat anul asta sa fac dulceata de nuci pentru ca nu mai mancasem din copilarie. Am folosit 3 randuri de manusi si...
Dulceata de nuciPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura