Tort de migdale si curmale

Se taie curmalele in bucatele si se amesteca cu zaharul pisat fin, cu vanilia si migdalele sau nucile curatate, uscate si macinate. Albusurile se bat

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 280 gr curmale
  • 250 gr zahar
  • 280 gr migdale
  • 8 albusuri
  • 1 baton vanilie
  • 50 gr faina
  • Glazura:
  • 200 gr zahar
  • 100 ml apa (fondantul alb)
  • Garnitura:
  • curmale
  • martipan verde

Mod de preparare

Se taie curmalele in bucatele si se amesteca cu zaharul pisat fin, cu vanilia si migdalele sau nucile curatate, uscate si macinate. Albusurile se bat bine pana se intaresc

si se amesteca apoi incet cu faina,si curmalele.

Se unge o forma cu unt si faina si se coace la foc potolit. Se glaseaza cu fondant alb si se orneaza cu curmale umplute cu martipan vernil.
Pofta buna!

Alte retete de dulciuri recomandate:

Inghetata de capsuni

sufleu de capsuni

Cozonac Dina

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...