Tort de migdale si curmale

Se taie curmalele in bucatele si se amesteca cu zaharul pisat fin, cu vanilia si migdalele sau nucile curatate, uscate si macinate. Albusurile se bat

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 280 gr curmale
  • 250 gr zahar
  • 280 gr migdale
  • 8 albusuri
  • 1 baton vanilie
  • 50 gr faina
  • Glazura:
  • 200 gr zahar
  • 100 ml apa (fondantul alb)
  • Garnitura:
  • curmale
  • martipan verde

Mod de preparare

Se taie curmalele in bucatele si se amesteca cu zaharul pisat fin, cu vanilia si migdalele sau nucile curatate, uscate si macinate. Albusurile se bat bine pana se intaresc

si se amesteca apoi incet cu faina,si curmalele.

Se unge o forma cu unt si faina si se coace la foc potolit. Se glaseaza cu fondant alb si se orneaza cu curmale umplute cu martipan vernil.
Pofta buna!

Alte retete de dulciuri recomandate:

Inghetata de capsuni

sufleu de capsuni

Cozonac Dina

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...