1.Se freaca 3 oua cu 120g. zahar, se adauga faina, amidonul, cacaoa si praful de copt. Se framanta, iar aluatul se coace 20 minute. Dupa ce se raceste
1.Se freaca 3 oua cu 120g. zahar, se adauga faina, amidonul, cacaoa si praful de copt. Se framanta, iar aluatul se coace 20 minute. Dupa ce se raceste, se taie in doua.
2.Foile de gelatina se pun la inmuiat in putina apa rece.
3.Perele se curata, se fierb 10 minute in 200ml. apa, suc de lamaie si 50g.zahar. Apoi se strecoara si se lasa la scurs .
4.Se prepara 50ml. cafea espresso si se toarna fierbinte peste gelatina. Gelatina dizolvata se adauga in frisca si se bate bine.
5.Se pun pe blat-pe care l-am insiropat in prealabil-felii de pere, apoi frisca, deasupra al doilea blat insiropat si se imbraca tortul in frisca. Se decoreaza cu felii de pere si ciocolata rasa.
Se serveste taiat felii si insotit de un vin alb sec.
Este vorba despre jumatatea mea care pe 22 Oct implineste juma` de centenar...e drept ca l-am serbat un pic mai devreme , ca...
Desert tort juma de centenar (reteta 1200)Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.