Tort de pere

1.Se freaca 3 oua cu 120g. zahar, se adauga faina, amidonul, cacaoa si praful de copt. Se framanta, iar aluatul se coace 20 minute. Dupa ce se raceste

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 12 portii: 3 oua
  • 220g. zahar
  • 45g. faina
  • 45g. amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 4 foi de gelatina
  • 3-4 pere
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 600g. frisca
  • 50ml. cafea espresso
  • 3 linguri ciocolata rasa

Mod de preparare

1.Se freaca 3 oua cu 120g. zahar, se adauga faina, amidonul, cacaoa si praful de copt. Se framanta, iar aluatul se coace 20 minute. Dupa ce se raceste, se taie in doua.

2.Foile de gelatina se pun la inmuiat in putina apa rece.

3.Perele se curata, se fierb 10 minute in 200ml. apa, suc de lamaie si 50g.zahar. Apoi se strecoara si se lasa la scurs .

4.Se prepara 50ml. cafea espresso si se toarna fierbinte peste gelatina. Gelatina dizolvata se adauga in frisca si se bate bine.

5.Se pun pe blat-pe care l-am insiropat in prealabil-felii de pere, apoi frisca, deasupra al doilea blat insiropat si se imbraca tortul in frisca. Se decoreaza cu felii de pere si ciocolata rasa.
Se serveste taiat felii si insotit de un vin alb sec.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!