Tort de portocale

Blatul. Se feaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga, alternand, albusurile spuma cu faina. Se coace compozitia si blatul racit se taie orizont

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 12 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • Crema:
  • 8 oua
  • 12 linguri zahar
  • 2 linguri lapte
  • vanilie
  • 150 g stafide
  • 200 g coaja de portocale zaharisita
  • miezul de la 6 portocale
  • 150 g migdale
  • 15 foi gelatina
  • 750 ml apa clocotita
  • 3 cesti frisca
  • 6 linguri rom
  • 3 linguri esenta portocale
  • Garnitura:
  • crema
  • felii de portocale

Mod de preparare

Blatul. Se feaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga, alternand, albusurile spuma cu faina.

Se coace compozitia si blatul racit se taie orizontal in trei.

Crema. Se amesteca si se fierb galbenusurile si cu zaharul, in bain marie, pana se ingroasa, apoi se adauga laptele si vanilia fierbandu-se in continuare.

Cand este gata se da deoparte si se bate pana este aproape racita.

Se adauga albusurile spuma, stafidele, coaja de portocale zaharisita taiata cuburi, miezul de la portocale taiat bucatele, migdalele curatate si taiate subtire, gelatina, apa clocotita, frisca, romul si esenta de portocale, amestecand compozitia tot timpul.

Se umplu feliile de blat cu crema si tot cu crema se si

acopera si se decoreaza cu felii de portocala fara pielite.

Pofta buna!

Alte torturi recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cod in sos de zacusca

  Cea mai simpla modalitate de a da gust bun unui peste este de a -l inabusi intr-un sos de zacusca. Zacusca are legume...

Cod in sos de zacusca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca