Tort de portocale si nuci

Blatul. Se freaca zaharul ca sa se ingalbeneasca, se usuca putin deasupra cuptorului, dupa care se piseaza si se cerne. Se freaca apoi cu galbenusur

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 180 g zahar
  • 12 galbenusuri
  • 30 g nuci sau migdale macinate
  • 3 chifle facute pesmet
  • zeama de portocale
  • 6 albusuri
  • Glazura:
  • 125 g zahar
  • 1/2 pahar apa
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • zeama de la 1 portocala
  • rom
  • Garnitura:
  • dulceata de portocale

Mod de preparare

Blatul. Se freaca zaharul ca sa se ingalbeneasca, se usuca putin deasupra cuptorului, dupa care se piseaza si se cerne.

Se freaca apoi cu galbenusurile, nucile sau migdalele macinate, pesmetul de la chifle umezit cu zeama de portocala, apoi cu spuma albusurilor.

Compozitia se coace in forma unsa, la foc potrivit. Copt si racit, blatul se acopera cu glazura de portocale si se garniseste cu dulceata de portocale.

Glazura. Se fierbe zaharul cu apa pana ce se leaga ca un sirop. Se adauga zeama de la o portocala si romul.

Se trage vasul de pe foc si se freaca bine compozitia cu o lingura de lemn dupa care se toarna calda peste tort.

Pofta buna!

Alte retete recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei umpluti, reteta reinterpretata la slow cooker Crock-Pot

Cum de nu m-am gandit pana acum sa umplu ardei sau sarmale cu carne de oaie? Au fost deliciosi! Provocarea GastroArt

Ardei umpluti, reteta reinterpretata la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca