Blatul. Se freaca zaharul ca sa se ingalbeneasca, se usuca putin deasupra cuptorului, dupa care se piseaza si se cerne. Se freaca apoi cu galbenusur
Blatul. Se freaca zaharul ca sa se ingalbeneasca, se usuca putin deasupra cuptorului, dupa care se piseaza si se cerne.
Se freaca apoi cu galbenusurile, nucile sau migdalele macinate, pesmetul de la chifle umezit cu zeama de portocala, apoi cu spuma albusurilor.
Compozitia se coace in forma unsa, la foc potrivit. Copt si racit, blatul se acopera cu glazura de portocale si se garniseste cu dulceata de portocale.
Glazura. Se fierbe zaharul cu apa pana ce se leaga ca un sirop. Se adauga zeama de la o portocala si romul.
Se trage vasul de pe foc si se freaca bine compozitia cu o lingura de lemn dupa care se toarna calda peste tort.
Pofta buna!
Alte retete recomandate
Cum de nu m-am gandit pana acum sa umplu ardei sau sarmale cu carne de oaie? Au fost deliciosi! Provocarea GastroArt
Ardei umpluti, reteta reinterpretata la slow cooker Crock-PotOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj