Tort delicios

Batem galbenusurile de ou in mijlocul fainii, apoi preparam un aluat tare adaugand margarina, praf de copt, zahar, smantana, dupa care il impartim in

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina (alba)
  • 200 g margarina
  • 250 g zahar
  • 5 oua
  • 0.5 pachetel de praf de copt
  • smantana
  • cat este necesara
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • zahar pudra
  • dupa gust
  • untura
  • cat este necesara
  • 200 g nuca (macinata)
  • 5 liguri de gem de zmeura
  • 1 lingura de rom (de 54%)
  • Blatul:
  • 500 g faina
  • 200 g margarina
  • 150 g zahar
  • 5 oua intregi
  • 0.5 pachetel de praf de copt
  • smantana
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • untura
  • zahar pudra
  • Umplutura:
  • 200 g nuca
  • 5 5 liguri de gem de piersici sau zmeura
  • 100 g zahar
  • 1 lingura de rom sau esenta de rom

Mod de preparare

Batem galbenusurile de ou in mijlocul fainii, apoi preparam un aluat tare adaugand margarina, praf de copt, zahar, smantana, dupa care il impartim in doua parti egale. Prima jumatate o intindem, o punem intr-o tava unsa cu untura, punem umplutura deasupra: batem albusurile de ou intr-o spuma tare, si le amestecam bine impreuna cu zahar, nuca macinata, gem si rom. O turnam deasupra, apoi razuim, pe razatoarea mare, in mod uniform, cealalta jumatate de aluat. Coacem pe foc mediu, dupa ce s-a racit, taiem in cuburi si presaram zahar pudra.
Alte retete prajituri recomandate;

Prajituri cu zmeura

Tort de zmeura

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajeala de purcel

"Reteta romaneasca"

Prajeala de purcel
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca