Tort din biscuiti cu ciocolata alba si dulceata de capsuni

Tortul din biscuiti cu ciocolata alba si dulceata de capsuni este un adevarat deliciu. Este o reteta de tort cu blaturi de biscuiti si nuci, cu aroma proaspata de capsuni.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (ptr forma cu diametrul de 24 cm)
  • ptr blat ne trebuie cca. 300 g biscuiti fragezi
  • 100 g unt
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g miez de nuca maruntit fin
  • 2 biscuiti sanvici cu diametrul formei
  • crema:
  • 400 g smantana
  • 200 g branza proaspata de vaci
  • un borcanel de dulceata de capsuni
  • zahar vanilat
  • 2 pliculete de gelatina (10 g)
  • decor:
  • 100 g ciocolata alba si cateva capsuni

Mod de preparare

1. Se maruntesc biscuitii la robot apoi se framanta cu untul si ciocolata topite si cu miezul de nuca. Se toarna compozitia in forma apoi se preseaza cu o lingura pana ce obtinem un blat uniform. Se da un pic la rece.

2. Preparam crema mixand smantana cu zaharul vanilat si branza de vaci apoi adaugam si dulceata de capsuni. Se hidrateaza gelatina in apa rece apoi se topeste la bain marin si se adauga in fir subtire in compozitia de branza. Se toarna jumatate de cantitate peste blatul de biscuiti apoi se vine deasupra cu un biscuit, se preseaza usor cu mana, se toarna si restul de compozitie, se vine deasupra cu al 2 lea biscuit.

3. Se topeste ciocolata alba la bain marin si se toarna calda deasupra apoi se decoreaza cu jumatati de capsuni proaspete. Se lasa de seara pana a 2 zi la frigider apoi il portionam in felii subtiri, dupa ce l-am lasat la temperatura camerei cateva minute.
Pofta buna!
Produsul ales;
http://shabbychicshop.ro/fete-perna/597-fata-perna-matlasata-albastra-cu-trandafiri-si-carouri.html


Tortul de biscuiti cu dulceata de capsuni se serveste la temperatura camerei.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca