Tort din foi de pandispan cu fructe de padure

Aceasta reteta ii apartine lui Eric Lanlard, cunoscutul sef ale carui retete le puteti vedea in emisiunea Prajituri Glamour. Tortul de pandispan este usor si fresh din cauza fructelor de padure.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foile de pandispan
  • 250g zahar pudra
  • 8 oua medii
  • 250g faina alba
  • 50g unt
  • Pentru umplutura:
  • 500ml frisca lichida(din smantana) batuta
  • 2lg zahar vanilat (bourbon)
  • fructe de padure (dupa gust)
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

 

1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade, unge si tapeteaza cu faina 2 forme rotunde de tort de 22 de cm.

2. Pune zaharul si ouale intr-un bol termorezistent si aseaza intr-un vas pe aburi. Mixeazal-e cu mixerul pana cand este fierbinte, ia vasul de pe aburi si mai mixeaza inca 10 minute pana isi dubleaza volumul.

3. Topeste untul pana devine auriu si incorporeaza-l in timp ce mixezi in compozitia de oua. Adauga apoi faina cernuta si amesteca usor, dar nu prea mult. Daca vei amesteca prea mult pandispanul nu va creste corespunzator.

4. Imparte compozitia in cele doua tavi si lasa-le la cuptor pentru 25-30 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Cel mai bine e sa pregatiti foile de pandispan cu o zi inainte, va fi mai usor de lucrat cu ele.

5. Bate frisca cu zaharul pana e cremoasa si pufoasa. Taie pandispanul in doua (vei avea 4 bucati).

6. Apoi aseaza alternativ o foaie de pandispan, crema, fructe de padure, si inceheie cu frisca si fructe de padure. Presara zahar deasupra fructelor si gata tortul.


Tortul din foi de pandispan si fructe de padure se serveste proaspat.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa