Pentru inceput, se pun pe foc galbenusurile, zaharul si laptele. Se tine amestecul pana se ingroase putin, ca o ciulama, apoi se da la rece. Aici sor
Pentru inceput, se pun pe foc galbenusurile, zaharul si laptele. Se tine amestecul pana se ingroase putin, ca o ciulama, apoi se da la rece.
Aici sor'mea, ajutorul de bucatar, a facut o mica greseala: nu a frecat inainte galbenusurile cu zaharul (desi nu scrie in reteta, este necesar!), asa ca s-au format mici cocoloase, nesesizabile insa in final!
Intre timp, se dizolva gelatina in apa calduta.
Am batut frisca... Se bat albusurile spuma si se amesteca cu frisca si zaharul vanilinat.
Intr-o forma pe fundul careia s-a asezat folie transparenta se aseaza felii de fructe, la alegere.
In ciulamaua rece se adauga gelatina (se dizolva in 1/2 cana apa calduta) si se amesteca bine. Apoi se toarna toata compozitia peste frisca si albusuri.
Se pune 1/2 din amestec peste fructele din forma, se mai aseaza alte fructe taiate cubulete si apoi ultima parte de crema.
Am pus si niste fructe la fundul tortului, dar mai mult de frumusete. Puteam sa aranjez niste piscoturi, dar n-aveam si nici nu ma incanta prea mult...
Reteta propusa de Bulinuta
Îmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare...
Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascavalGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa