Tort insiropat cu crema de portocale

Blatul. Se amesteca un ou cu apa rece, zaharul pudra si zaharul vanilat. Se adauga faina, praful de copt, restul de oua batute bine singure ca sa cre

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 4 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 120 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri apa rece
  • 30 g unt
  • Siropul:
  • 125 ml apa
  • 125 g zahar
  • 125 ml zeama de portocale
  • Crema:
  • 1/4 pachet praf de budinca
  • 1 galbenus
  • 150 g margarina
  • 150 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • putina coaja rasa si zeama de portocale
  • Glazura:
  • crema
  • Garnitura:
  • bucati de mandarine
  • bucati de migdale

Mod de preparare

Blatul. Se amesteca un ou cu apa rece, zaharul pudra si zaharul vanilat. Se adauga faina, praful de copt, restul de oua batute bine singure ca sa creasca si untul.

Blatul se coace 30-40 min. Rece se taie orizontal in 2-3 felii.

Crema. Praful de budinca se dizolva cu putina apa si cu galbenusul adaugat. Se tine totul pe foc apoi se raceste. Se adauga margarina, zaharul, zaharul vanilat, putina coaja rasa si zeama de la o portocala. Se inglobeaza totul pe foc. Se raceste.

Siropul. Se fierbe putin zaharul cu apa. Compozitiei racite se adauga zeama de portocale.

Feliile de blat se insiropeaza, apoi se ung cu crema. Tortul se unge si pe deasupra cu crema si si se garniseste cu felii de mandarine si bucatele de migdale.

Pofta buna!

Alte torturi recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi

Zilele trecute socrii mei au tăiat porcul și am primit un rasol. De obicei îl achiziționam din comerț, afumat și...

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca