Tort Mars

Blatul: 250 g de biscuiti cu cacao si smantana i-am faramitat bine si i-am amestecat cu 150g unt topit. Apoi am tapetat fundul si peretii unei forme i

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat: 250 g de biscuiti cu cacao si smantana
  • 150g unt
  • Mousse de fistic: 200g fistic
  • 300g smantana lichida
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri brandy
  • 4g agar-agar (se poate pune si gelatina normala)
  • Sos caramel: 20g unt
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri smantana lichida
  • Sos de ciocolata (Ganache): 50g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri smantana lichida
  • Mousse Mars: 500g ricotta
  • 100g zahar
  • 3 ciocolate Mars de 60g fiecare
  • 300 ml smantana lichida
  • 3 linguri gelatina pulbere

Mod de preparare

Blatul:

250 g de biscuiti cu cacao si smantana i-am faramitat bine si i-am amestecat cu 150g unt topit.

Apoi am tapetat fundul si peretii unei forme imbracate in pelicula transparenta cu acest amestec,

Am lasat la loc rece pt 30 minute.

Intre timp am preparat mousse-ul de fistic:

Am macinat fisticul si am adaugat cele 2 linguri de brandy, am lasat vreo 10 min sa faca cunostinta aromele.

Galbenusurile le-am batut putin si impreuna cu smantana lichida le-am pus pe foc mediu amestecand. Cand s-a incalzit am adaugat zaharul si fisticul. Si-am amestecat pana a devenit densa. Crema nu trebuie sa fiarba.

Am luat de pe foc, am lasat sa se raceasca un pic si apoi am adaugat agar-agarul.

Am adaugat crema peste blatul de biscuiti si-am pus din nou la rece.

Apoi am preparat sosul de caramel:

Am amestecat ingredientele si le-am pus pe foc mic, mic pana s-a topit zaharul apoi siropul l-am lasat deoparte.

Sosul de ciocolata (ganache):

Ciocolata am facut-o bucatele si-am topit-o impreuna cu smantana pe foc mic, am lasat sa se racoreasca putin.

Mousse-ul Mars:

Gelatina am preparat-o conform instructiunilor.

Am mixat ricotta cu zaharul, am adaugat ciocolatele Mars bucatele. Smantana am mixat-o bine si-am adaugat-o cremei. La urma am adaugat gelatina.

O parte din mousse l-am adaugat peste cel de fistic. Am pus deasupra sosul ganache. Apoi sosul caramel si cu o scobitoare le-am amestecat usor. Am dat putin la frigider. Am adaugat ultima parte de mousse Mars, iar deasupra am pus din nou un blat de biscuiti (250g biscuiti cu 150g unt topit)

Am lasat peste noapte tortul la frigi.

A doua zi l-am scos si dat cu un strat de unt.

Si imbracat cu hainute de gala pt a intampina pe doamna Primavara.
Reteta Tort Mars a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de pui cu masline si rosii

Intr-o zi aveam o punga cu pulpe de pui prin frigider si nu stiam ce sa gatesc din ele. Eram intr-o pana totala de idei si...

Mancare de pui cu masline si rosii
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii