Tort Mioara

Tortul Mioara este un tort delicios de casa cu crema de cacao. Se face la foc mic un sirop gros din zahar, apa si zeama de la 1/2 lamaie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 300gr. zahar
  • 1/2 pahar apa
  • 3 linguri cacao
  • 1 portocala
  • 1 lamaie
  • 6 oua
  • 300gr. nuci macinate
  • Crema: 150gr. zahar
  • 1/2 pahar apa
  • 3 linguri cacao
  • 1 pachet unt.

Mod de preparare

Tortul Mioara este un tort delicios de casa cu crema de cacao.

Blatul: Se face la foc mic un sirop gros din zahar, apa si zeama de la 1/2 lamaie. Se lasa sa se raceasca si apoi se amesteca treptat, pe rand, cu cele 6 galbenusuri, se pune apoi cacaoa, portocala si lamaia rase cu coaja cu tot si nucile macinate. Se bat albusurile spuma tare si se amesteca cu compozitia. Se toarna in forma tapetata cu hartie de copt, unt si faina, si se coace la foc potrivit 3/4 ora. Cand s-a racit, se taie cu ata(ca mamaliga)pe orizontala in doua blaturi si se pune crema la mijloc si deasupra.
Crema: Se fierbe zaharul cu apa si cacaoa pana se face un sirop gros. Se lasa sa se raceasca. Se freaca untul spuma si se amesteca treptat cu cate putin sirop pana se incorporeaza tot. Atentie sa nu se taie crema!
Se lasa tortul la rece o ora ca sa se intareasca crema, dupa care se poate servi.


Tortul Mioara se poate servi ornat cu fructe de padure, fructe din compot, frisca etc, dupa gust si dorinta.Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert baclava de post

Aveam niste foi de placinta prin congelator pe care le tot mutam dintr-un loc in altul. Si pentru ca imi doream de mult timp...

Desert baclava de post
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca