Tort Moca

Se bat bine ouale intregi cu zaharul intr-un Cordially, castron pe marginea masinii, cu telul, pina se topeste zaharul, iar compozitia isi schimba cul

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cafea cernuta prin sita deasa; Siropul: 250 g zahar
  • 1 1/2 pahar apa
  • 1/2 lingura zeama de lamiie; Crema: 2 oua intregi
  • 100 g zahar
  • 1 pahar esenta cafea
  • 250 g unt; Glazura: 400 g zahar
  • 1 1/2 pahar esenta de cafea
  • 1 lingura zeama de lamiie

Mod de preparare

Se bat bine ouale intregi cu zaharul intr-un Cordially, castron pe marginea masinii, cu telul, pina se topeste zaharul, iar compozitia isi schimba culoarea (devine albicioasa). Se da vasul deoparte si se mai bate citeva minute, apoi se adauga faina in forma de ploaie si cafeaua cernuta prin sita deasa amestecindu-se foarte usor, ca sa nu se lasa. Tortul se coace in forma unsa cu grasime, presarata apoi cu faina, iar fundul imbracat cu hirtie alba. Se coace la foc potrivit. Este copt cind se desprinde de pe forma, iar cind se inteapa cu un pai, compozitia nu se lipeste de acesta. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua sau trei parti egale, rotunde. Se insiropeaza. Se reconstituie tortul cu straturi de crema intre cele trei parti. Crema se prepara astfel: se amesteca intr-un vas pe masina la foc slab doua oua cu zaharul si cu esenta de cafea, pina se ingroasa, se da la rece si se amesteca apoi cu untul frecat spuma. Siropul: se fierbe zaharul cu apa 10 minute si cind este gata se adauga zeama de lamiie. Tortul se glaseaza cu serbet de cafea muiat.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de spanac cu ochiuri

Pentru că încă mai este spanac în piețe, am cumpărat și am făcut, poate pentru ultima dată, în acest...

Tocanita de spanac cu ochiuri
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa