Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptat, se formeaza o maioneza "dulce". Apoi se ada
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptat, se formeaza o maioneza "dulce". Apoi se adauga apa, iar compozitia va deveni destul de lichida, dar nu va alarmati! Dupa ce ati pus apa, mai bateti cu mixerul cca. 2 minute.I ntr-un castron amestecati faina cu cacaoa si cu praful de copt si adaugati-le galbenusurilor, putin cate putin. Va fi acum o compozitie usor vartoasa. Separat se bat albusurile spuma tare si se amesteca apoi cu o lingura, de sus in jos (nu cu mixerul!), pana devine omogena. Se unge o tava intinsa cu unt, si se toarna, niveland frumos deasupra. Se coace la 175-180 grade C, cca. 30 minute. Cand blatul este gata, se lasa sa se raceasca.
Mousse de lamaie:
Am spumat galbenusurile cu zaharul pana am obtinut o crema spumoasa si mereu amestecand am adaugat usor sucul de lamaie si coaja de lamaie rasa.
Albusurile le-am batut bine-bine, la fel si frisca si am amestecat galbenusurile cu frisca si apoi cu albusurile spuma dar nu cu mixerul ci cu o lingura de lemn cu miscari usoare de jos in sus.
Am pus ciresele la turmentat in limoncello la care am adaugat si ceva amaro Averna.
Am scos de la congelator inima de mousse.
I-am presarat deasupra alune macinate si apoi l-am captusit cu ciresele turmentate.
Blatul de negresa l-am insiropat cu limoncello si decupat si am pus mousse-ul intre blaturi.
I-am pus capac si la frigider cu el niste ore bune.
Am preparat glazura de ciocolata si am adaugat gelatina in glazura ajunsa la temperatura optima.
Si apoi l-am decorat.
Reteta Tort Silvia a fost propusa de dora_m
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii