Tiramisu reţetă cu blat

Tiramisu reţetă cu blat, este o reteta de tort rapida si delicioasa ce combina aroma cafelei cu prospetimea branzei intr-un desert delicios.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 blat de tort simplu
  • 2 cani de apa
  • 2 pliculete de capucino
  • 450 g smantana
  • 4 oua
  • 2 plicuri de frisca
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 fiola de esenta de rom
  • 1 ciocolata neagra
  • caramele sugus pentru figurine

Mod de preparare

Tiramisu reţetă cu blat

Facem cafeaua din cele doua cani de apa si cele pliculetele de capucino. Cand se raceste adaugam romul.
Galbenusurile se amesteca cu zaharul peste care se adauga smantana.
Se da amestecul la frigider.
Se bat albusurile spuma, se adauga plicurile de frisca si se mixeaza bine. Se obtine o compozitie tare.
Se amesteca cele doua creme (cea de frisca si ce de galbenusuri) si se pun la frigider 1 ora.
Insiropam blatul de tort dupa care se adauga si crema la mijloc.
Pe deasupra turnam ciocolata gata topita la bain marie..dupa ce se raceste si se intareste punem frumos figurinele din caramele.
Produsul preferat de pe site-ul http://shabbychicshop.ro este: http://shabbychicshop.ro/perne-decorative/609-perna-alba-cu-fluturasi.html


Tortul Tiramisu se serveste rece !

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide