Truffle cake

Foile: se incalzeste cuptorul la 190 grade (foc mediu). Se deseneaza pe hirtie de copt, cu ajutorul unei farfurii, 8 cercuri de 20 cm. Se bat albusur

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru foi: 6 galbenusuri
  • 5 albusuri
  • 2/3 pah. zahar (150 g)
  • 1/2 lingurita tartar sau suc de lamiie
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • Pentru sirop:3 linguri apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura lichior
  • Pentru crema: 150 g ciocolata (de preferinta amaruie)
  • 2 pahare frisca lichida (minim 30% grasime)
  • Pentru trufe: 150 g ciocolata
  • 1/3 pah. frisca lichida
  • 1 lingurita lichior
  • 200 g ciocolata pentru glasarea bomboanelor si ornarea tortului

Mod de preparare

Foile: se incalzeste cuptorul la 190 grade (foc mediu). Se deseneaza pe hirtie de copt, cu ajutorul unei farfurii, 8 cercuri de 20 cm.

Se bat albusurile spuma cu 50 g zahar.

Galbenusurile se bat cu restul de zahar (100 g) pina se albeste compozitia. Batind incontinuu, se adauga cacaoa dizolvata in apa fierbinte.

Faina se cerne impreuna cu amidonul si se incorporeaza atent in galbenusuri.

Se incorporeaza albusurile cu atentie, in 3 reprize.

Se unge hirtia de copt cu unt si se intinde aluatul cu lingura in cercurile desenate (merg cam 3 linguri pentru fiecare foaie), fara sa se depaseasca marginile, nivelind suprafata.

Se coc foile 5-8 minute.

Atentie sa nu se arda!

Se acopera cu un prosop si dupa ce se racesc, se scot cu atentie de pe hirtie si se pun pe un platou.

Siropul: se da in clocot apa cu zaharul. Se ia de pe foc si se adauga lichiorul.

Crema: e mai bine sa se inceapa pregatirea ei cu o zi inainte de asamblarea tortului.

Se incalzeste frisca pina aproape de fierbere si se toarna peste ciocolata rasa.

Se amesteca bine pina se topeste ciocolata si se lasa la racit.

Se tine la rece citeva ore bune.

Inainte de asamblarea tortului, se bate crema cu mixerul pina se intareste.

Trufele: se incalzeste frisca pina aproape de fierbere si se toarna peste ciocolata rasa. Se amesteca bine pina se topeste ciocolata, se adauga lichiorul si se pune la rece. Peste citeva ore se ia din compozita intarita cu lingurita si se formeaza bilute cu diametrul de circa 2 cm. Se pun bomboanele pe hartie de copt/pergament si se baga la congelator pentru o ora. Se topeste ciocolata si se glaseaza trufele. Se lasa la intarit.

Asamblarea tortului:

Se insiropeaza fiecare foaie cu ajutorul unei pensule si se unge cu crema. Intregul tort se unge cu crema pe suprafata si pe margini. Se aseaza trufele pe tort si se orneaza cu ciocolata rasa.
Reteta Truffle cake a fost propusa de bulinuta

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Lichior de menta

O bautura delicioasa, aromata, numai buna servita rece. Necesita timp de asteptare pana este gata, dar merita. Optional...

Lichior de menta
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii