Ciorba delicioasa de legume

Pentru ciorba delicioasa de legume se adauga intr-o oala de 4-5 litri 4 linguri de ulei, o cana cu apa si se pun la inabusit ceapa uscata medie, morcovii, telina si cartofii taiati cubulete.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • 1 legatura leustean proaspat
  • o jumatate de telina
  • o jumatate de ardei rosu si o jumatate de ardei verde
  • 1 ceapa uscata medie si 1 ceapa uscata mica pentru la sfarsit
  • 2 cartofi medii
  • bors proaspat de casa
  • rosii pasate sau pasta de tomate

Mod de preparare

Pentru ciorba delicioasa de legume se adauga intr-o oala de 4-5 litri 4 linguri de ulei, o cana cu apa si se pun la inabusit ceapa uscata medie, morcovii, telina si cartofii taiati cubulete.


Intre timp taiem ardeii, ceapa verde si le adaugam in oala. Acoperim cu un capac si lasam la inabusit 10-15min.
Dupa 10-15min adaugam 1.5-2 litri apa clocotita, dovleceii taiati cubulete si o parte din verdeata. Eu nu arunc niciodata coditele de patrunjel sau leustean pentru ca sunt foarte aromate, asa ca le adaug la fiert in supa/ciorba/alte mancaruri. Acoperim cu un capac si lasam la fiert alte 10-15 min la foc mic
Intre timp punem borsul la fiert intr-un alt recipient. Borsul se fierbe intotdeauna inainte de a fi adaugat in ciorba.


Adaugam borsul dat in fiert si apa clocotita daca mai este nevoie si lasam la fiert la foc mic cu capac inca 10 min.
Cat timp se fierbe ciorba se taie marunt restul de verdeata si se da pe razatoarea fina ceapa uscata mica. Eu am adaugat si fidea de orez in ciorba
Am invatat un truc de la mama mea: chiar inainte de a stinge focul se adauga la ciorba de legume verdeata si ceapa data pe razatoarea fina, se pune capacul si se stinge focul.


Ciorba delicioasa de legume se serveste calda presarata cu leustean proaspat tocat.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mancare-Bebe.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele in sos de branzeturi

Am vazut la cativa bucatarasi ca au facut chiftele in sos de branzeturi si am stat cu gandul la ele cateva zile. Intr-o zi nu...

Chiftele in sos de branzeturi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca