Soricel de branzica

Soricel de branzica este un aperitiv cu branza care cu siguranta va prinde la cei mici. Este haios, iar daca copilul este mai marisor puteti prepara aperitivul chiar cu el.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - branzica proaspata de vaci ( 100 gr)
  • 2 lingurite de unt
  • putina sare
  • marar sau patrunjel
  • o felie de paine
  • maslina
  • morcov

Mod de preparare

Soricel de branzica

Deoarece baietelului meu nu-i place branzica am decis sa-l pacalesc putin si sa-i atrag atentia de la ceea ce mananca prin modul de prezentare a preparatului din farfurie. De aceea am decis ca branzica proaspata de vaci (100 gr) sa o amestec cu 2 lingurite de unt si cu putina sare. Se omogenizeaza foarte bine pana se obtine o pasta fina, apoi se toaca putin marar sau patrunjel si se adauga in pasta de branzica.

Se orneaza totul pe o felie de painica pana se obtine forma unui soricel. Pentru urechiusi am folosit felii subtiri de morcov ( dar se poate folosi ridiche sau castraveti), nasucul si ochisorii i-am facut din bucatele de masline iar musetile din ceapa verde. Se poate aseza pe farfurie alaturi de alte preparate pentru copilasi.



11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu ciocolata, gem de caise si fulgi de migdale

Pot sa va spun despre acest tort asa: crema amaruie de ciocolata, gem de caise dulce-acrisor, fulgi de migdale, din belsug si...

Tort cu ciocolata, gem de caise si fulgi de migdale
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii