• scobiti miezul dovleceilor pentru ca acolo este punctul in care se retine foarte multa apa• taiati-i cuburi si
• scobiti miezul dovleceilor pentru ca acolo este punctul in care se retine foarte multa apa
• taiati-i cuburi si puneti-i la fiert pentru cateva minute in apa clocotita cu sare
• lasati-i la scurs si la racit implicit
• separati galbenusurile de albusuri
• mixati galbenusurile impreuna cu dovleceii, cascavalul, busuiocul si parmezanul folosind blenderul vertical Breville Hand Blender, pana obtineti o pasta omogena
• asezonati cu sare si piper alb daca mai este cazul
• ungeti 2-3 vase din ceramica termorezistenta cu cele 20 de g de unt si lasati-le la frigider pentru 15 min
• puneti untul intr-o craticioara, la foc mic, peste care adaugati faina
• caliti-o putin si adaugati treptat laptele si smantana de gatit – amestecati cu telul de la blender vertical Breville Hand Blender pana obtineti o compozitie inchegata, cremoasa
• amestecati acest sos Bechamel in compozitia mixata
• bateti albusurile spuma, cu un praf de sare
• impaturiti albusurile in cealalta compozitie
• turnati compozitia in 2-3 vase din ceramica termorezistenta si introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 180 grade Celsius
• in functie de puterea cuptorului sau de functiile sale (gaz/electric/aburi) lasati sa se coaca cca 15-20 min
• nu deschideti usa cuptorului – souffle-ul trebuie sa-si mareasca volumul cu cel putin jumatate
• scoateti-l din cuptor si consumati-l pe loc.
Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.