• scobiti miezul dovleceilor pentru ca acolo este punctul in care se retine foarte multa apa• taiati-i cuburi si
• scobiti miezul dovleceilor pentru ca acolo este punctul in care se retine foarte multa apa
• taiati-i cuburi si puneti-i la fiert pentru cateva minute in apa clocotita cu sare
• lasati-i la scurs si la racit implicit
• separati galbenusurile de albusuri
• mixati galbenusurile impreuna cu dovleceii, cascavalul, busuiocul si parmezanul folosind blenderul vertical Breville Hand Blender, pana obtineti o pasta omogena
• asezonati cu sare si piper alb daca mai este cazul
• ungeti 2-3 vase din ceramica termorezistenta cu cele 20 de g de unt si lasati-le la frigider pentru 15 min
• puneti untul intr-o craticioara, la foc mic, peste care adaugati faina
• caliti-o putin si adaugati treptat laptele si smantana de gatit – amestecati cu telul de la blender vertical Breville Hand Blender pana obtineti o compozitie inchegata, cremoasa
• amestecati acest sos Bechamel in compozitia mixata
• bateti albusurile spuma, cu un praf de sare
• impaturiti albusurile in cealalta compozitie
• turnati compozitia in 2-3 vase din ceramica termorezistenta si introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 180 grade Celsius
• in functie de puterea cuptorului sau de functiile sale (gaz/electric/aburi) lasati sa se coaca cca 15-20 min
• nu deschideti usa cuptorului – souffle-ul trebuie sa-si mareasca volumul cu cel putin jumatate
• scoateti-l din cuptor si consumati-l pe loc.
Pofta buna!
Cu poftele nu-i de gluma,,, da' asa bune ar fi fost niste ghebe!
Ciuperci prajite (Multicooker)Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj