Souffle de dovlecei cu cascaval afumat si parmezan

• scobiti miezul dovleceilor pentru ca acolo este punctul in care se retine foarte multa apa• taiati-i cuburi si

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • dovlecei - 2 buc
  • cascaval afumat, ras - 100 g
  • parmezan ras - 30 g
  • oua - 3 buc
  • busuioc proaspat - 5 frunze
  • piper alb - dupa gust
  • unt - 20 g
  • sare - dupa gust (daca mai este nevoie)
  • Pentru Bechamel:
  • faina - 30 g
  • unt - 50 g
  • smantana de gatit - 50 ml
  • lapte - 100 ml
  • sare - dupa gust

Mod de preparare

• scobiti miezul dovleceilor pentru ca acolo este punctul in care se retine foarte multa apa
• taiati-i cuburi si puneti-i la fiert pentru cateva minute in apa clocotita cu sare
• lasati-i la scurs si la racit implicit
• separati galbenusurile de albusuri
• mixati galbenusurile impreuna cu dovleceii, cascavalul, busuiocul si parmezanul folosind blenderul vertical Breville Hand Blender, pana obtineti o pasta omogena
• asezonati cu sare si piper alb daca mai este cazul
• ungeti 2-3 vase din ceramica termorezistenta cu cele 20 de g de unt si lasati-le la frigider pentru 15 min
• puneti untul intr-o craticioara, la foc mic, peste care adaugati faina
• caliti-o putin si adaugati treptat laptele si smantana de gatit – amestecati cu telul de la blender vertical Breville Hand Blender pana obtineti o compozitie inchegata, cremoasa
• amestecati acest sos Bechamel in compozitia mixata 
• bateti albusurile spuma, cu un praf de sare
• impaturiti albusurile in cealalta compozitie
• turnati compozitia in 2-3 vase din ceramica termorezistenta si introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 180 grade Celsius
• in functie de puterea cuptorului sau de functiile sale (gaz/electric/aburi) lasati sa se coaca cca 15-20 min
• nu deschideti usa cuptorului – souffle-ul trebuie sa-si mareasca volumul cu cel putin jumatate
• scoateti-l din cuptor si consumati-l pe loc.

Pofta buna! 

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide