Stir Fry cu Broccoli si Sparanghel este o reteta de mancare chinezeasca gustoasa si sanatoasa. Pentru stir fry va trebuie un wok.
Metoda Stir&Fry foloseste cladura maxima si apa in cantitati mici si controlabile pentru a creea o mini-sauna in vasul de gatit, de preferat un wok. In acest fel, legumele capata o textura moale dar sunt in acelasi timp foarte crocante. Intregul procedeu de gatit dureaza cam 5 minute. Legumele iti spun cand s-au facut :).
Se incinge uleiul de palmier in wok si cand aproape fumega, se adauga legumele. Se amesteca continuu cu o spatula de lemn.
Se adauga sosul de soia si o lingura de apa. Se amesteca continuu si din cand in cand mai adaugam cate o lingura de apa pana cand se evapora. Trebuie sa auziti mereu un sfarait si sa creeati acea mini-sauna de care vorbeam.
Dupa aproximativ 5 minute (mai mult sau mai putin, depinzand de cantitatea de legume), se ia wok-ul de pe foc.
Selectam apoi niste broccoli si sparanghel pentru bebelus iar apoi mancam impreuna.
Se servesc caldute si sunt delicioase.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mancare-Bebe.
N-am obiceiul sa mananc dimineata, nici la pranz nu ma omor, mai seara ma apuca foamea....azi nu stiu ce m-a apucat, foamea...
Mic dejunOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj