Sufleu de broccoli

Sufleu de broccoli este o reteta simpla si delicioasa. Pentru a face aceasta mancare cu legume aveti nevoie de 800 g de broccoli si 400 g branza de vaci.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 g broccoli
  • sare
  • 60 g unt + unt pentru forma
  • 4 oua
  • 400 g branza de vaci
  • piper proaspat macinat
  • putina nucsoara macinata

Mod de preparare

Sufleu de broccoli este o reteta simpla si delicioasa. Broccoli este foarte indicat copiilor, pentru ca e bogat in vitamine si minerale care ajuta in crestere.

Mai intai spalati bine broccoli-ul si il rupeti apoi buchetele. Dupa ce s-a scurs bine se pune la fiert pentru cateva minute in apa cu sare.

Dupa ce s-a racit putin se pune intr-o tigaie incinsa in care ati topit unt. Lasati la foc mic aproximativ 10 minute. Ungeti o forma cu unt si puneti broccoli-ul sotat inauntru. Amestecati branza de vaci cu galbenusurile, condimentati, dupa care cu foarte mare grija incorporati spuma obtinuta din albusurile batute bine.O data omogenizata si aceasta compozitie, turnati peste broccoli.Sufleul de broccoli se coace in cuptorul incins la 200 grade C, timp de 20 de minute.


Sufleul de broccoli se serveste simplu sau langa peste la gratar.
Alte retete cu brcoccoli recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Frigarui de pui

Nu știu de ce în ultimul timp tot încurc introducerile, dar simțeam și nevoia prezenței lirismului subiectiv...

Frigarui de pui
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii