Tarta de fructe

1. Faina se freaca cu untul, se adauga zaharul, galbenusurile si sarea. 2. Aluatul se framanta bine si se da apoi la rece 1-2 ore. 3. Se iau bucati di

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 60 g unt
  • 60 g zahar pudra
  • 3 g sare
  • 2 galbenusuri de ou
  • 100 g gem de fructe
  • 300 g fructe proaspete
  • Umplutura: fructe proaspete (caise
  • piersici
  • visine
  • zmeura
  • capsuni
  • struguri)

Mod de preparare

1. Faina se freaca cu untul, se adauga zaharul, galbenusurile si sarea.

2. Aluatul se framanta bine si se da apoi la rece 1-2 ore.

3. Se iau bucati din aluat, se intind si se asaza in forme mici de tarte.

4. Aceste forme se aseaza pe o tava si se coc in cuptor, la foc potrivit , 20-25 min.

5. Se scot apoi din forme si se umplu cu fructele curatate, fara samburi, taiate bucatele.

6. Se presara cu zahar si se toarna deasupra cate o lingurita de gem, putin incalzit.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Crema de zahar ars by Alex Teacher (nimic mai simplu)

Dragii mei, va prezint o reteta mai mult decat simpla pe care mai mult ca sigur o faceti si voi acasa. Ea nu necesita...

Crema de zahar ars by Alex Teacher (nimic mai simplu)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca