Branza de vaci

la 1 litru de lapte adaug (cand acesta fierbe) 8 pastile de calciu lactic (1 pastila pentru 125 ml lapte). Se amesteca si in cateva secunde incepe sa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Lapte de vaca
  • Pastile de calciu lactic

Mod de preparare

la 1 litru de lapte adaug (cand acesta fierbe) 8 pastile de calciu lactic (1 pastila pentru 125 ml lapte).

Se amesteca si in cateva secunde incepe sa se coaguleze (laptele ramane pe foc pana se branzeste).

Se strecoara si gata!

La fel se poate prepara si cu suc de lamaie, in acest caz insa dureaza un pic mai mult pana se coaguleaza, trebuie sa amesteci mai mult.

Dar o sa iti iasa cu siguranta! Daca ai mai mult timp la dispozitie, poti fierbe un litru de lapte, adauga un iaurt si lasa-l peste noapte aproape de o sursa de caldura (important e sa stea la cald, nu la rece). Apoi strecoara-l.
Pofta buna!

Reteta Branza de vaci a fost propusa de Samara pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide