Castane coapte

Ies la fel de bune ca si cele coapte pe jar, secretul este sa alegem castanele mari

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de castane
  • sare grunjoasa

Mod de preparare

Spalam bine castanele, apoi le taiem pe laterale, dar nu de jur imprejur, iar la capatul rotunjit le mai facem o taietura mai mica pentru a forma o cruce. Taietura trebuie sa fie doar superficiala, atat cat sa taie coaja precum se poate vedea in imagine.

Asezam in tava folie de aluminiu, apoi castanele. Le stropim cu putina apa, apoi presaram sare grunjoasa din belsug.

Le dam la cuptorul preincalzit la 200ºC, pentru cca. 50 de minute.

Cand sunt gata, trebuie sa fie moi, dar nu uscate.

Se servesc alaturi de un pahar de must.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei umpluti

O reteta delicioasa de ardei umpluti :-)

Ardei umpluti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos