Castane coapte

Ies la fel de bune ca si cele coapte pe jar, secretul este sa alegem castanele mari

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de castane
  • sare grunjoasa

Mod de preparare

Spalam bine castanele, apoi le taiem pe laterale, dar nu de jur imprejur, iar la capatul rotunjit le mai facem o taietura mai mica pentru a forma o cruce. Taietura trebuie sa fie doar superficiala, atat cat sa taie coaja precum se poate vedea in imagine.

Asezam in tava folie de aluminiu, apoi castanele. Le stropim cu putina apa, apoi presaram sare grunjoasa din belsug.

Le dam la cuptorul preincalzit la 200ºC, pentru cca. 50 de minute.

Cand sunt gata, trebuie sa fie moi, dar nu uscate.

Se servesc alaturi de un pahar de must.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli

Fetele mele sunt fan supa-cremă, motiv pentru care fac destul de des acest tip de supă, în diferite combinații (cu...

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca