Antricoate la gratar

Pentru antricoate la gratar antricoatele trebuie sa fie proaspete, nu insa din ziua in care a fost taiata vita, ci tinute pana a doua sau a treia zi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 antricoate
  • 1 lingurita untura (sau o feliuta de slanina)
  • sare.

Mod de preparare

Pentru antricoate la gratar antricoatele trebuie sa fie proaspete, nu insa din ziua in care a fost taiata vita, ci tinute pana a doua sau a treia zi. Altfel sunt tari, oricat de bine ar fi fripte. Se incinge bine gratarul. Se bate carnea usor cu manerul cutitului sau cu lama satarului si se sareaza. Se sterge cu o carpa si se pune pe gratarul incins si bine uns cu o bucata de slanina cruda sau o pana muiata in untura. Nu se intoarce decat cand este destul de rumenita pe o parte si nu se inteapa cu furculita la intors.
Durata de frigere depinde de grosimea antricotului. La foc bine potrivit, un antricot nu prea gros se frige in 10 — 15 minute. Se cunoaste ca este destul de fript atunci cand apar la suprafata 2 — 3 picaturi de zeama rosiatica. Se asaza in farfurie, se pune peste fiecare o bucatica de unt proaspat.


Antricoatele la gratar se servesc cu cartofi prajiti si cu salata.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii