Antricot de vita brasovean

Pentru antricot de vita brasovean carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza. Bucatile de antricot se bat putin si se sareaza.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • antricot de vita - 600 g
  • apa - 500 ml
  • ficat de porc - 100 g
  • costita afumata - 50 g
  • ulei - 100 ml
  • ceapa - 75 g
  • pasta de tomate - 25 g
  • cartofi - 1 kg
  • vin alb - 50 ml
  • faina - 25 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cub MAGGI de vita
  • 1/2 cub MAGGI de ciuperci

Mod de preparare

Pentru antricot de vita brasovean carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza. Bucatile de antricot se bat putin si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala, se taie felii (cele conservate se scurg de lichid, se trec sub jet de apa rece si se taie felii). Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Faina se cerne. Ficatul se spala si se taie bucati mici. Costita afumata se taie cuburi. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Bucatile de antricot trecute prin faina se inabusa in 50 ml ulei cu 100 ml apa, se adauga ceapa, ficatul si costita afumata. Separat, se inabusa ciupercile in 50 ml ulei, se adauga peste bucatile de antricot; se fierb impreuna cca 10 minute. Se adauga pasta de tomate, jumatatile de cuburi MAGGI, 400 ml apa, sare, piper si se continua fierberea 10-15 minute. La sfarsit, se adauga vin si jumatate din cantitatea de patrunjel.

Antricotul de vita brasovean se serveste cald, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salam de biscuiţi, reţetă adaptata

"Delicii de Paste"-Salam de biscuiţi, reţetă adaptata

Salam de biscuiţi, reţetă adaptata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca