Antricot de vita Praga

Pentru antricot de vita Praga carnea de vita se spala, se curata de pielite, se portioneaza in 5 bucati, se bat putin si se sareaza.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • antricot de vita - 600 g
  • apa - 400 g
  • ceapa - 200 g
  • faina - 150 g
  • cartofi - 1
  • 2 kg
  • ulei - 100 ml
  • unt - 50g
  • sunca presata - 100 g
  • lapte - 250 ml
  • oua - 5 bucati
  • boia de ardei dulce - 2 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • vin alb - 50 ml
  • sare si piper dupa gust
  • 1 cub MAGGI de vita

Mod de preparare

Pentru antricot de vita Praga carnea de vita se spala, se curata de pielite, se portioneaza in 5 bucati, se bat putin si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri. Cartofii se spala, se fierb in coaja in apa cu sare, se curata de coaja si se taie cuburi. Sunca presata se taie cuburi. Ouale se spala sub jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Bucatile de antricot se trec prin 50 g faina, se inabusa in 75 ml ulei cu 75 ml apa, impreuna cu ceapa, se adauga pasta de tomate, cubul MAGGI, boia, piper, apoi se adauga treptat cantitatea ramasa de apa, se fierb cca 25 minute, iar spre finalul fierberii se adauga vin. Se pregateste sosul alb din unt incalzit la care se adauga 100 g de faina dizolvata in lapte, care se fierbe cca 15 minute, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Sosul obtinut se raceste, se amesteca cu oua batute, sunca, cartofi, sare si se aseaza in tava unsa cu 25 ml ulei. Se introduce la cuptor cca 15 minute, se raceste putin apoi se portioneaza.

Antricotul de vita Praga se serveste cald, astfel: antricot cu sos, iar alaturi, garnitura.


Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor

Un preparat de post foarte bun, plin de savoare si arome. Ai mei au mancat si cica au crezut ca au si carne :)))..Cum ma...

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa