Antricot de vita Praga

Pentru antricot de vita Praga carnea de vita se spala, se curata de pielite, se portioneaza in 5 bucati, se bat putin si se sareaza.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • antricot de vita - 600 g
  • apa - 400 g
  • ceapa - 200 g
  • faina - 150 g
  • cartofi - 1
  • 2 kg
  • ulei - 100 ml
  • unt - 50g
  • sunca presata - 100 g
  • lapte - 250 ml
  • oua - 5 bucati
  • boia de ardei dulce - 2 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • vin alb - 50 ml
  • sare si piper dupa gust
  • 1 cub MAGGI de vita

Mod de preparare

Pentru antricot de vita Praga carnea de vita se spala, se curata de pielite, se portioneaza in 5 bucati, se bat putin si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri. Cartofii se spala, se fierb in coaja in apa cu sare, se curata de coaja si se taie cuburi. Sunca presata se taie cuburi. Ouale se spala sub jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Bucatile de antricot se trec prin 50 g faina, se inabusa in 75 ml ulei cu 75 ml apa, impreuna cu ceapa, se adauga pasta de tomate, cubul MAGGI, boia, piper, apoi se adauga treptat cantitatea ramasa de apa, se fierb cca 25 minute, iar spre finalul fierberii se adauga vin. Se pregateste sosul alb din unt incalzit la care se adauga 100 g de faina dizolvata in lapte, care se fierbe cca 15 minute, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Sosul obtinut se raceste, se amesteca cu oua batute, sunca, cartofi, sare si se aseaza in tava unsa cu 25 ml ulei. Se introduce la cuptor cca 15 minute, se raceste putin apoi se portioneaza.

Antricotul de vita Praga se serveste cald, astfel: antricot cu sos, iar alaturi, garnitura.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...