Ouale se spala, se dezinfecteaza, se clatesc cu apa rece; un ou se separa albusul de galbenus. Trufele uscate se hidrateaza in apa calda si se taie fi
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se clatesc cu apa rece; un ou se separa albusul de galbenus. Trufele uscate se hidrateaza in apa calda si se taie fin. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe 20 minute in apa cu sare, se scurge de lichid fara a se clati si se raceste. Orezul racit se amesteca cu oul intreg, galbenus, parmezan astfel incat sa aiba consistenta legata. Sosul de carne se prepara astfel: ceapa si ciupercile se inabusa 2-3 minute in 25 ml ulei incalzit, apoi se adauga carnea si se rumeneste 2-3 minute, se adauga jambon, pasta de tomate, vin, cimbru, piper si se amesteca pe foc 5 minute pana scade lichidul. Se adauga patrunjelul si se raceste compozitia. Se modeleaza 20 bile din orez cu un orificiu in mijloc, in care se adauga sos de carne. Se reformeaza bilele, se trec prin faina, ou batut, pesmet si se tin la frigider 1 ora. Cele 20 de bile umplute se frig in ulei 3-4 minute, apoi se scurg pe hartie absorbanta, pentru eliminarea excesului de ulei si se tin la cald pana la servire.
Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa