Arancini

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se clatesc cu apa rece; un ou se separa albusul de galbenus. Trufele uscate se hidrateaza in apa calda si se taie fi

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • orez cu bob rotund 0
  • 450 kg
  • oua 1 buc
  • galbenus de ou 1 buc
  • parmezan ras 0
  • 050 kg
  • Sos de carne: trufe uscate 0
  • 025 kg
  • ulei de masline 0
  • 100 l
  • ceapa 0
  • 075 kg
  • carne tocata 0
  • 130 kg
  • jambon crud 0
  • 030 kg
  • pasta de tomate 0
  • 030 kg
  • vin alb 0
  • 100 l
  • cimbru 0
  • 003 kg
  • patrunjel verde 0
  • 050 kg
  • piper 0
  • 002 kg
  • sare 0
  • 020 kg
  • Compozitie pentru pane: faina 0
  • 050 kg
  • oua 2 buc
  • pesmet 0
  • 100 kg

Mod de preparare

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se clatesc cu apa rece; un ou se separa albusul de galbenus. Trufele uscate se hidrateaza in apa calda si se taie fin. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe 20 minute in apa cu sare, se scurge de lichid fara a se clati si se raceste. Orezul racit se amesteca cu oul intreg, galbenus, parmezan astfel incat sa aiba consistenta legata. Sosul de carne se prepara astfel: ceapa si ciupercile se inabusa 2-3 minute in 25 ml ulei incalzit, apoi se adauga carnea si se rumeneste 2-3 minute, se adauga jambon, pasta de tomate, vin, cimbru, piper si se amesteca pe foc 5 minute pana scade lichidul. Se adauga patrunjelul si se raceste compozitia. Se modeleaza 20 bile din orez cu un orificiu in mijloc, in care se adauga sos de carne. Se reformeaza bilele, se trec prin faina, ou batut, pesmet si se tin la frigider 1 ora. Cele 20 de bile umplute se frig in ulei 3-4 minute, apoi se scurg pe hartie absorbanta, pentru eliminarea excesului de ulei si se tin la cald pana la servire.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...