Ardei umputi cu carne si sos

Se iau ardeii, se taie un capacel rotund si nu prea mare, se scobesc in interior si se indeparteaza semintele, se spala cu apa rece si se aseaza sa se

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 ardei grasi de preferinta rosii-de marime mijlocie
  • 1 kg carne tocata
  • 3 cepe
  • ulei
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper macinat
  • boia dulce de ardei
  • 6 linguri pasta de rosii
  • 8 linguri orez
  • 4 linguri faina

Mod de preparare

Se iau ardeii, se taie un capacel rotund si nu prea mare, se scobesc in interior si se indeparteaza semintele, se spala cu apa rece si se aseaza sa se zvinte cu capacul in jos, pe un servet curat. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Patrunjelul se toaca marunt, orezul se fierbe pe jumatate. Se amesteca carnea, ceapa, orezul, pasta de rosii si condimentele.

Cu compozitia rezultata se umplu ardeii, iar la fiecare ardei se face un capacel din coaja de rosie care se pune sa astupe gaura ardeiului si se fixeaza cu doua scobitori. Ardeii se calesc pe toate partile 1-2 minute intr-o tigaie cu putin ulei. Aceasta operatie se face pentru a se aseza compozitia in interiorul ardeilor.

Se aseaza ardeii intr-o cratita, se pune apa pina la nivelul ardeilor si se lasa sa fiarba la foc potrivit aproximativ 1/2 ora.

In uleiul in care au fost caliti ardeii se caleste o ceapa tocata, se pun 4 linguri de faina, putina boia dulce de ardei, doua linguri de pasta de rosii si se stinge cu zeama in care au fiert ardeii. Se lasa sa fiarba usor 15-20 de minute, dupa care se strecoara sosul obtinut peste ardeii fierti. Cratita cu ardei si sos se da la cuptor aproximativ 1/2 ora si se lasa sa se rumeneasca la foc mic.
Cu smantina si verdeata proaspata

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Pui, cu legume la gratar

Ideea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...

Pui, cu legume la gratar
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa