Aripioare crocante cu porumb

Aripioare crocante cu pui este o reteta delicioasa, pentru care aveti nevoie de doar cateva ingrediente: 16 aripioare de puimai mici, pesmet, oua si fulgi de porumb maruntiti.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 16 aripioare de pui (mici
  • sa se patrunda usor)
  • 100 gr pesmet
  • 100 gr faina
  • 100 gr fulgi de porumb maruntiti
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • chilli
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Ariprioarele de pui sunt rapid de preparat numai bune pentru o gustare de week-end. Sunt ideale si cand ai prieteni invitati.


Pentru aceasta reteta ai nevoie de trei vase:
- in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina
- in al doilea bati ouale si pui sare si piper
- in al treilea amesteci restul de faina, cu fulgii sfaramati, pesmetul, un varf de cutit de boia si un varf de cutit de chilli. Fulgii ii poti sfarama punandu-i intr-o punga peste care treci cu facaletul sau in robot.

Aripioarele le speli si le stergi cu prosoape de hartie apoi le treci pe rand prin primul vas, apoi prin al doilea si prin al treilea. Le pui la prajit cand uleiul din tigaie e incins (cam 2 degete de ulei) si le lasi pana se rumenesc frumos (cam 10 minute), intorcandu-le de pe o parte pe alta. Le scoti pe o farfurie cu servetele pentru a asborbi surplusul de ulei si eventual, le tamponezi deasupra cu inca un servet.


Serveste aripioarele crocante cu porumb cu salata, cu piure sau cu cartofi prajiti. Pofta buna!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...