Aripioare de pui cu miere

Am pus aripile de pui la decongelat si restul de ingrediente la pozat (in borcan e ghimbirul ras). In prima etapa am amestecat ceva ce in "cartea de b

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri sos de rosii
  • 2 linguri ghimbir ras
  • 1 kg aripioare de pui

Mod de preparare

Am pus aripile de pui la decongelat si restul de ingrediente la pozat (in borcan e ghimbirul ras).

In prima etapa am amestecat ceva ce in "cartea de bucate" zice ca-i "saramura", respectiv ghimbirul, zeama de lamaie si sosul de soia apoi m-am uitat bine pe reteta, am vazut ca nu zice nicaieri de sare desi se foloseste frecvent termenul de "saramura" si-am adaugat niste sare. Am pus intr-un vas aripile de pui si se toarna amestecul de mai sus.

Am lasat cateva ore (2-3 zice in reteta, eu cred ca le-am lasat vreo 4 ca am plecat de acasa si am continuat cand m-am intors) la marinat, in vasul acoperit.

Cand am venit acasa, am amestecat 2 linguri de miere cu 2 linguri sos de rosii si cu toata solutia in care se marinasera aripioarele - desi in reteta zice doar de 2 linguri din "saramura", eu am vrut sa fie mai zemos - apoi am pus vasul la treaba. Acuma in reteta zice ca aripile se lasa 10 minute in vas la 163 grade temperatura (habar n-am de unde or scos valaorea asta asa exacta) apoi se ung cu sosul de miere, rosii si "saramura", se mai lasa 5 minute, se ung iar cu sos si se mai lasa inca 5 minute si gata.

Eu am facut asa: am bagat toate aripioarele in noul sos, le-am scuturat bine ca sa se patrunda, le-am pus pe gratarul vasului, am pus capacul si am lasat 10 minute la 175 grade celsius ca nici sa mor n-am nimerit 163.

Dupa aia am scos capacul si-am mai uns o data aripioarele cu ce mai ramasese din sos.

Si iar am lasat 10 minute ca eram in teste.

Dupa care m-am plictisit deja, am turnat tot sosul ce mai ramasese si-am mai lasat cinci minute, apoi am scos doua aripioare sa le fac o poza neartistica.

Timpii de gatit la vasul convetional au fost asa: 10 minute, iar uns, iar 10 minute, iar uns si 5 minute la final, carnea a iesit perfect - nici prea uscata nici nefacuta. Ma gandesc ca merge foarte bine si pe gratar sau la microunde.

Reteta propusa de: Psyche

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de briose cu dovleac si ciocolata neagra

Ador prăjiturile cu dovleac. Pregătesc această Reteta de briose cu dovleac si ciocolata neagra în fiecare an,...

Reteta de briose cu dovleac si ciocolata neagra
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca