Aripioare de pui marinate in usturoi

Clatiti aripioarele intr-un jet de apa rece dupa care le lasati sa se scurga de apa pe un prosop uscat sau pe un servet de hartie. Usturoiul, uleiul,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente : 8 aripioare mari sau 12 mici. Pentru marinata: 8 catei de usturoi mari
  • curatati si pisati
  • 2 linguri ulei de masline
  • zeama de la o lamaie sau suc de lamaie
  • 1/8 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita enihibar
  • 1/4 lingurita piper negru
  • sare

Mod de preparare

Clatiti aripioarele intr-un jet de apa rece dupa care le lasati sa se scurga de apa pe un prosop uscat sau pe un servet de hartie. Usturoiul, uleiul, sucul de lamaie si toate condimentele se amesteca intr-un bol, se rastoarna totul peste aripioare si se amesteca bine. Puteti adauga putin apa ca sa le acoperiti mai bine. Se lasa la marinat o ora.

Le puteti praji pe gratar sau in cuptor pentru aprox 30min, intorcandu-le din cand in cand pana devin aurii.

Reteta propusa de : Pupacel

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...