Blanchet de miel

Carnea se spala, se curata si se taie in bucati de marime potrivita, si se pune la fiert in doi litri de apa rece, in care s-a dizolvat o lingura de s

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g de carne de miel
  • o cana de orez
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri de faina
  • o ceapa
  • un morcov
  • o telina mica
  • 2 galbenusuri
  • o lamaie
  • cateva fire de patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • lamaie
  • oregano

Mod de preparare

Carnea se spala, se curata si se taie in bucati de marime potrivita, si se pune la fiert in doi litri de apa rece, in care s-a dizolvat o lingura de sare. Se curata ceapa si se taie in sferturi. Morcovii, curatati si spalati, se taie in sferturi pe lungime. Telina se taie si ea in cuburi mari. Legumele astfel pregatite se pun in vasul cu carne de miel, dupa ce s-a inlaturat spuma ori de cate ori a fost necesar, lasandu-le sa fiarba impreuna, intre timp, se alege orezul si se spala bine in mai multe ape. Se pune apoi la calit in doua linguri de ulei, lasandu-se pana se rumeneste putin, apoi se stinge cu patru cani de zeama rezultata din fierberea mielului cu zarzavatul. Se potriveste de sare si piper si se introduce vasul cu orez la cuptor, la foc potrivit, pana cand acesta este gata. Separat, se incinge uleiul ramas si se adauga doua linguri de faina. Se stinge sosul cu putina zeama de carne. Galbenusurile se freaca bine cu sucul unei jumatati de lamaie si se incorporeaza in sos. Se potriveste cu sare si piper si se condimenteaza cu oregano.
Se serveste pe un platou, punand alaturi de bucatile de carne de miel orez si turnand deasupra cateva linguri de sos. Se orneaza cu frunzulite de patrunjel si cu feliute subtiri de lamaie, taiate in jumatati.

Alte retete mancaruri recomandate

Dovlecei umpluti

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa