Blanchet de miel

Carnea se spala, se curata si se taie in bucati de marime potrivita, si se pune la fiert in doi litri de apa rece, in care s-a dizolvat o lingura de s

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g de carne de miel
  • o cana de orez
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri de faina
  • o ceapa
  • un morcov
  • o telina mica
  • 2 galbenusuri
  • o lamaie
  • cateva fire de patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • lamaie
  • oregano

Mod de preparare

Carnea se spala, se curata si se taie in bucati de marime potrivita, si se pune la fiert in doi litri de apa rece, in care s-a dizolvat o lingura de sare. Se curata ceapa si se taie in sferturi. Morcovii, curatati si spalati, se taie in sferturi pe lungime. Telina se taie si ea in cuburi mari. Legumele astfel pregatite se pun in vasul cu carne de miel, dupa ce s-a inlaturat spuma ori de cate ori a fost necesar, lasandu-le sa fiarba impreuna, intre timp, se alege orezul si se spala bine in mai multe ape. Se pune apoi la calit in doua linguri de ulei, lasandu-se pana se rumeneste putin, apoi se stinge cu patru cani de zeama rezultata din fierberea mielului cu zarzavatul. Se potriveste de sare si piper si se introduce vasul cu orez la cuptor, la foc potrivit, pana cand acesta este gata. Separat, se incinge uleiul ramas si se adauga doua linguri de faina. Se stinge sosul cu putina zeama de carne. Galbenusurile se freaca bine cu sucul unei jumatati de lamaie si se incorporeaza in sos. Se potriveste cu sare si piper si se condimenteaza cu oregano.
Se serveste pe un platou, punand alaturi de bucatile de carne de miel orez si turnand deasupra cateva linguri de sos. Se orneaza cu frunzulite de patrunjel si cu feliute subtiri de lamaie, taiate in jumatati.

Alte retete mancaruri recomandate

Dovlecei umpluti

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cheesecake cu ciocolata la Multicooker Crock- Pot Express cu gatire sub presiune

Aveam eu în plan un Cheesecake pregătit la Slow Cooker, dar întâmplarea a făcut să descopăr că pot...

Cheesecake cu ciocolata la Multicooker Crock- Pot Express cu gatire sub presiune
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca