Pentru friptura de boboc de rata pe varza cu boia se alege totdeauna o rata tanara. Se curata rata, se sareaza si se pune intreaga intr-o tava cu putina untura.
Pentru friptura de boboc de rata pe varza cu boia se alege totdeauna o rata tanara. Se curata rata, se sareaza si se pune intreaga intr-o tava cu putina untura si 2-3 linguri de apa. Se da la cuptor si se unge mereu cu sosul din tava. Se lasa sa se fragezeasca, dar sa nu se friga de tot. Se taie marunt o varza frumoasa. Daca varza este acra, se scurge bine de zeama, ca sa piarda din acreala. Se prajeste putin cu o lingura de untura. Se potriveste de sare, se pune, dupa gust, putina boia de ardei, iar la varza dulce, putin bulion de rosii si boabe de piper. Se pune varza in tava in care se frige rata, se asaza rata deasupra si se da la cuptor sa se rumeneasca cat trebuie.
Bobocul de rata pe varza se serveste cald.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii