Boeuf breze cu ciuperci

Pentru boeuf breze cu ciuperci slanina se taie felii subtiri. Carnea se curata, se spala si se zvanta. Morcovii, patrunjelul radacina si pastarnacul se spala si se taie felii.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita (pulpa/spata) - 600 g
  • morcovi - 50 g
  • pastarnac si patrunjel radacina - 50 g
  • ceapa - 50 g
  • 1 cub MAGGI de ciuperci
  • ulei - 100 g
  • ciuperci proaspete/conserva - 500 g/250 g
  • telina - 50 g
  • 1 cub MAGGI de vita
  • apa - 700 ml
  • slanina cruda - 50 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • zahar - 10 g

Mod de preparare

Pentru boeuf breze cu ciuperci slanina se taie felii subtiri. Carnea se curata, se spala si se zvanta. Morcovii, patrunjelul radacina si pastarnacul se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame (daca se folosesc ciuperci conservate, acestea se scurg de lichid, se trec sub jet de apa rece si se taie lame). Usturoiul se curata si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Carnea se impaneaza cu slanina, se inabusa in ulei si 100 ml apa, se adauga ceapa, telina, morcovi, pastarnac, patrunjel radacina, usturoi, pasta de tomate, cuburile MAGGI, piper, sare si, treptat, apa. Se fierbe inabusit cca 1 ora. Carnea fiarta se portioneaza. Sosul se paseaza si se fierbe cca 10 minute impreuna cu ciupercile, vinul si zaharul.

Boeuful breze cu ciuperci se serveste cald, cu diferite garnituri din legume sau galuste de cartofi.


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...