Braciole

 Am luat fiecare felie de carne si am batut-o pana a ajuns la grosimea de jumatate de cm., apoi am presarat sare si piper. Am pus in blender sem

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 gr pulpa de vita taiata in 4 felii de aproximativ 0
  • 8 cm
  • 4 felii de prosciutto
  • 2 linguri seminte de pin
  • 2 linguri de Pecorino Romano rasa
  • 2 catei de usturoi
  • rasi
  • 2 linguri de patrunjel taiat marunt
  • 100 ml ulei de masline
  • o conserva mare de rosii
  • 50 g pasta de tomate
  • 2 frunze de dafin
  • 3 frunze de busuioc proaspat
  • rupte in fasiutze mici
  • 1 ceapa uscata medie
  • tocata marunt
  • 2 morcovi
  • tocati marunt
  • 2 tulpini de telina
  • tocate marunt
  • 250 ml vin rosu
  • faina
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Am luat fiecare felie de carne si am batut-o pana a ajuns la grosimea de jumatate de cm., apoi am presarat sare si piper. Am pus in blender semintele de pin, patrunjelul, branza si usturoiul si le-am tocat marunt.

Am pus amestecul peste feliile de carne. Apoi le-am rulat strans, bagand capetele inauntru si le-am legat cu ata de bucatarie, dupa care le-am tavalit prin faina si le-am pus la prajit, le-am intors pe toate partile pana s-au rumenit, cam 15 minute.

In alta cratita am pus la calit ceapa, telina si morcovii. Le-am lasat sa stea cam 10 minute (rulourile de carne se prajeau in vremea asta), timp in care am scos la inaintare conserva de rosii, busuiocul, pasta de tomate, foile de dafin si vinul rosu, dupa cele 10 minute am adaugat conserva de rosii, frunzele de dafin si pasta de tomate. Am pus in sos braciolele, am adaugat vinul rosu si doua cani de apa. Am dat focul mic, am acoperit si am lasat sa fiarba incet cam 2 ore, pana ce carnea a fost moale si sosul scazut. La sfarsit am pus busuiocul si am mai lasat 2 minute. Am scos atele, am taiat felii

si am pus sosul peste feliile taiate.


Se pot servi alaturi de paste sau gnocchi.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Mămăligă (reţeta de bază)

Banala mămăligă este un aliment foarte gustos şi sănătos, nutriţioniştii numind mălaiul "prietenul intestinului...

Mămăligă (reţeta de bază)
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise