Braciole

 Am luat fiecare felie de carne si am batut-o pana a ajuns la grosimea de jumatate de cm., apoi am presarat sare si piper. Am pus in blender sem

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 gr pulpa de vita taiata in 4 felii de aproximativ 0
  • 8 cm
  • 4 felii de prosciutto
  • 2 linguri seminte de pin
  • 2 linguri de Pecorino Romano rasa
  • 2 catei de usturoi
  • rasi
  • 2 linguri de patrunjel taiat marunt
  • 100 ml ulei de masline
  • o conserva mare de rosii
  • 50 g pasta de tomate
  • 2 frunze de dafin
  • 3 frunze de busuioc proaspat
  • rupte in fasiutze mici
  • 1 ceapa uscata medie
  • tocata marunt
  • 2 morcovi
  • tocati marunt
  • 2 tulpini de telina
  • tocate marunt
  • 250 ml vin rosu
  • faina
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Am luat fiecare felie de carne si am batut-o pana a ajuns la grosimea de jumatate de cm., apoi am presarat sare si piper. Am pus in blender semintele de pin, patrunjelul, branza si usturoiul si le-am tocat marunt.

Am pus amestecul peste feliile de carne. Apoi le-am rulat strans, bagand capetele inauntru si le-am legat cu ata de bucatarie, dupa care le-am tavalit prin faina si le-am pus la prajit, le-am intors pe toate partile pana s-au rumenit, cam 15 minute.

In alta cratita am pus la calit ceapa, telina si morcovii. Le-am lasat sa stea cam 10 minute (rulourile de carne se prajeau in vremea asta), timp in care am scos la inaintare conserva de rosii, busuiocul, pasta de tomate, foile de dafin si vinul rosu, dupa cele 10 minute am adaugat conserva de rosii, frunzele de dafin si pasta de tomate. Am pus in sos braciolele, am adaugat vinul rosu si doua cani de apa. Am dat focul mic, am acoperit si am lasat sa fiarba incet cam 2 ore, pana ce carnea a fost moale si sosul scazut. La sfarsit am pus busuiocul si am mai lasat 2 minute. Am scos atele, am taiat felii

si am pus sosul peste feliile taiate.


Se pot servi alaturi de paste sau gnocchi.

Alte retete recomandate:

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura de iepure cu masline

De mult doream un iepure de casa!Spre surprinderea mea am gasit joi la macelarie.N-am mai stat pe ganduri si am cumparat un...

Friptura de iepure cu masline
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea