Budinca cu carne

Se pune carnea intr-o cratita cu untura, cu ceapa taiata bucati si se prajeste totul impreuna. Se adauga bulion, sare si o capatina de usturoi curatat

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg. carne macra de vaca
  • putina untura
  • 4 cepe
  • o lingurita bulion de rosii
  • o capatina usturoi
  • 3 oua
  • o lingurita faina
  • o cescuta lapte

Mod de preparare

Se pune carnea intr-o cratita cu untura, cu ceapa taiata bucati si se prajeste totul impreuna. Se adauga bulion, sare si o capatina de usturoi curatat. Cind carnea s-a rumenit, se pune o lingurita de faina. Se amesteca bine si se toarna un pahar cu apa calda. Se lasa sa fiarba pina ce scade apa la jumatate. Se ia la o parte si cind carnea s-a racit se da totul prin masina de tocat. Se bat bine ouale, se adauga o cescuta de lapte si se toarna compozitia in tocatura amestecind incet. Se unge cu untura o craticioara, se presara cu pesmet si se pune in ea compozitia netezind-o frumos cu o lingura. Se fierbe in baie de apa la cuptor cam 3/4 ora. Cind budinca este gata se lasa 1/4 ora sa se odihneasca, apoi se rastoarna pe o farfurie rotunda.


Se serveste cu garnitura de macaroane sau orez si sos de rosii.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ficatei de pui aromati

Sunt de-a dreptul, pur si simplu!, minunati!!!

Ficatei de pui aromati
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca