Budinca de carne cu cartofi

Pentru budinca de carne cu cartofi se da prin masina de tocat carnea impreuna cu ceapa si miezul de la o felie de paine muiat si stors.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carne
  • 1 ceapa
  • 1 felie de piine
  • 2 linguri unt (sau untura)
  • 1 lingura faina
  • 1/2 ceasca zeama de carne (sau apa)
  • 300 g cartofi
  • sare
  • piper
  • verdeata
  • 1 lingura pesmet.

Mod de preparare

Pentru budinca de carne cu cartofi se da prin masina de tocat carnea impreuna cu ceapa si miezul de la o felie de paine muiat si stors. Se infierbanta intr-o tigaie o lingura de unt sau de untura, se pune carnea si cand incepe sa se rumeneasca, se presara faina. Se amesteca si se stinge cu zeama de carne. Se adauga sare, piper si putin marar sau patrunjel tocat. Separat se fierb cartofii, se curata de coaja si se trec prin masina de tocat. Se unge cu unt o forma de sticla rezistenta la foc, se presara pesmet si se asaza un strat de carne, unul de cartofi, si asa mai departe. Deasupra se toarna o lingura de unt si se presara pesmet. Se tine la cuptor pana se rumeneste.


Budinca de carne cu cartofi se serveste cu un sos de rosii.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...