Se fierb cartofii curatati de coaja, se strivesc cu presa pentru cartofi(in lipsa, se dau prin sita sau prin masina de tocat) si se pun intr-un castro
Se fierb cartofii curatati de coaja, se strivesc cu presa pentru cartofi(in lipsa, se dau prin sita sau prin masina de tocat) si se pun intr-un castron. Se adauga untul cald, sarea, zaharul, laptele, se amesteca bine, apoi se pune faina si galbenusurile, iar la urma albusurile batute spuma. Jumatate din compozitia obtinuta se asaza intr-o forma de budinca unsa cu unt si presarata cu pesmet, apoi se pune umplutura de carne si se acopera cu cealalta jumatate din compozitie. Se unge cu unt, se presara cu putin pesmet si se coace pina se rumeneste.
Se serveste calda
"Bunatati pentru Craciun" De cate ori vedeam Reteta de prajitura Somloi, ziceam ca am sa o pregatesc si eu. De...
Reteta de prajitura SomloiDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata