Budinca din ficat de pui

Pentru budinca din ficat de pui morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ouale se spala sub jet de apa rece, se sparg intr-un vas si se bat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ficat de pui - 200 g
  • unt - 25 g
  • pesmet - 25 g
  • ulei - 50 ml
  • faina - 125 g
  • lapte - 500 ml
  • oua - 3 bucati
  • sare dupa gust
  • Pentru sos:
  • vin alb - 50 ml
  • ceapa - 25 g
  • mustar - 15 g
  • zahar - 15 g
  • morcovi - 50 g
  • ulei - 25 ml
  • apa - 500 ml
  • faina - 30 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru budinca din ficat de pui morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ouale se spala sub jet de apa rece, se sparg intr-un vas si se bat. Ficatul de pui se spala si se taie cuburi. Faina si pesmetul se cern. Laptele se fierbe. Ficatul se inabusa in 25 ml ulei si 25 ml apa. 75 g faina se dizolva in 100 ml lapte rece, se adauga 25 ml ulei amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase; se adauga restul de lapte, sare si se fierbe, obtinandu-se un sos care se raceste. Sosul se aseaza in tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet si se niveleaza uniform. Se coace la cuptor cca 15 minute, la temperatura moderata. Dupa coacere, se raceste si se portioneaza. Se prepara cel de-al doilea sos din morcovi si ceapa, care se inabusa in 25 ml ulei si 25 ml apa. Se adauga faina dizolvata in 50 ml apa, se completeaza cu 450 ml de supa ramasa si se continua fierberea 10 minute. Se strecoara sosul obtinut si se adauga mustar, zahar, vin, sare dupa gust; se mai fierbe inca 2-3 minute.

Budinca din ficat de pui se serveste calda, cu sos alaturi.


Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa