Bulete cu sos de lamaie

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se clatesc cu apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Lamaia s

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Bulete: pulpa de porc 1.250 kg
  • paine alba sfaramata 0.250 kg
  • ceapa 0.100 kg
  • menta uscata 0.005 kg
  • patrunjel verde 0.100 kg
  • parmezan ras 0.050 kg
  • oua (albusuri) 4 buc
  • faina 0.100 kg
  • ulei de masline 0.300 l
  • piper 0.003 kg
  • sare 0.020 kg
  • Sos: ceapa 0.150 kg
  • faina 0.100 kg
  • unt 0.100 kg
  • lapte 0.800 l
  • oua(galbenusuri) 4 buc
  • lamaie 0.130 kg
  • Garnitura: 0.500 kg orez salbatic 0.350 kg
  • Decor Lamaie 0.100kg

Mod de preparare

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se clatesc cu apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Lamaia se spala si i se extrage sucul. Lamaia pt. decor se taie rondele. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Carnea se spala, se usuca pe prosop curat si se toaca. Carnea tocata se amesteca cu paine, ceapa, menta, patrunjel, parmezan ras, albusuri de ou, sare si piper. Se formeaza bulete care se trec prin faina si se prajesc in ulei. Sosul se prepara astfel: ceapa se fierbe in apa, pana se evapora apa. Apoi se adauga untul si se inabusa putin cu suc de lamaie si o cantitate mica de apa. In aceasta copmpozitie se adauga buletele si se reduce focul la minimum. Galbenusurile de ou batute se amesteca cu lapte rece, faina, unt si cateva linguri de sos de langa bulete. Sosul cu galbenus se toarna peste bulete si se fierbe pe foc mic sau in bain-marie.
Se serveste cu garnitura de orez salbatic si decor din rondele de lamaie.

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Costite de ied cu usturoi verde si stevie

Retete Pascale 

Costite de ied cu usturoi verde si stevie
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise