Burger Botham

Preincalziti cuptorul la 230°C (treapta 8 la cel pe gaz). Amestecati si zdrobiti toate ingredientele laolalta. Folositi pesmetul atat cat e necesar

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de vita
  • 2 cepe rosii tocate
  • 2 oua
  • 1 sau 2 maini de pesmet proaspat
  • 1 lingura de seminte de coriandru
  • zdrobite
  • 1 varf de cutit de seminte de chimen
  • zdrobite
  • 1 lingurita cu varf de mustar Dijon
  • sare si piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 230°C (treapta 8 la cel pe gaz). Amestecati si zdrobiti toate ingredientele laolalta. Folositi pesmetul atat cat e necesar pentru a lega si subtia compozitia. Impartiti totul in 4 parti, apoi modelati cu grija si delicatete fiecare burger, dandu-i forma unei mingi de cricket. Introduceti chiftelele astfel modelate in cuptor si coaceti-le vreme de 25 de minute, astfel incat interiorul sa ramana usor rozaliu, iar exteriorul sa devina rumen si crocant.

Serviti alaturi de o chifla rumenita pe gratar, cu putina salata, niste

castraveti cornison murati, salsa de rosii, o halba de bere si o sticla

de ketchup.

Alte retete recomandate:

Tocanita de vita

Friptura de vita la cuptor

Ravioli cu ciuperci, sos de smantana si friptura de vita

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...