Caltabosi cu orez si stafide

Pentru caltabosi cu orez si stafide carnea de porc se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 6 kg:
  • carne de porc - 3 kg
  • grasime bucati - 1
  • 2 kg
  • orez - 500 g
  • ceapa - 750 g
  • sare si piper dupa gust
  • stafide - 400 g
  • morcovi - 300 g
  • mate de porc - 11 m
  • untura - 150 g

Mod de preparare

Pentru caltabosi cu orez si stafide carnea de porc se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Morcovii se curata, se spala si se taie felii. Matele se spala cu apa calda si se tin in apa rece. Ceapa se inabusa in untura. Carnea se da prin masina de tocat, se amesteca cu orez, sare, piper, ceapa inabusita, zahar si stafide. Se amesteca bine si se umplu matele cu ajutorul unui sprit. Caltabosii cu orez si stafide se fierb 30 minute in apa cu sare si morcovi.


11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Pogacele cu branza si seminte

Perfecte de rontait 

Pogacele cu branza si seminte
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii