Carnati de ficat de porc (lebervust)

Se taie felii ficatul porcului si se pune in apa. Se schimba apa de mai multe ori, pana ce ficatul devine alb. Intre timp se ia o bucata de carne gras

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • ficat de porc
  • carne de porc grasa
  • sare
  • coriandru

Mod de preparare

Se taie felii ficatul porcului si se pune in apa. Se schimba apa de mai multe ori, pana ce ficatul devine alb. Intre timp se ia o bucata de carne grasa de la gat si se pune la fiert. Cand este gata, se pune si ficatul, care nu trebuie sa fiaba mai mult de 2-3 clocote. Dupa ce s-a racit, se da totul de doua ori prin masina. Se freaca apoi carnea cu dosul lingurii, adaugandu-se cate putin din zeama in care a fiert ficatul. Se adauga sare si putin coriandru, numai atat cat sa parfumeze putin carnea. Se pune un mat gros la masina, se umple carnatul, se leaga bine la capete, cu sfoara, si se pune la fiert astfel: dupa ce se pune carnatul in apa clocotita, se trage vasul pe maginea aragazului, astfel ca apa sa aiba temperatura de fierbere, fara sa clocoteasca, pentru ca altfel carnatul s-ar sparge. Daca are tendinta sa se umfle, se inteapa cu un ac. Dupa 10 - 15 minute se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca in apa. Apoi se atarna in camara, la loc aerisit si rece.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...