Carne de miel cu ciuperci

Carnea se spala, se taie felii si se rumeneste in ulei incins. Se scot feliile de carne pe o farfurie, dupa care se toaca ceapa si ciupercile, se pun

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de miel
  • 250 gr ciuperci
  • 1 ceapa
  • o jumatate de lamaie
  • sare
  • piper
  • 1 ceasca de vin
  • verdeata tocata
  • 1 pahar de smantana
  • 1 ceasca de ulei

Mod de preparare

Carnea se spala, se taie felii si se rumeneste in ulei incins. Se scot feliile de carne pe o farfurie, dupa care se toaca ceapa si ciupercile, se pun impreuna in uleiul ramas si se calesc cu vasul acoperit. Cand ciupercile s-au inmuiat, se adauga sare, piper, verdeata tocata si un pahar de vin alb. Se pune carnea in cratita peste ciuperci si se acopera cu apa calda. Se lasa pe foc mic sa scada iar cand este aproape gata, se acreste mancarea usor cu zeama de lamaie sau se garniseste cu felii de lamaie.
Se serveste cu smantana turnata deasupra si cu mamaliguta calda.

Alte mancaruri cu ciuperci:

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

Ciuperci pane

Supa crema de ciuperci

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele din ovaz si quinoa

retete de post creative Bune, bune de tot, daca nu le-as fi facut eu, nu mi-as fi dat seama ca nu sunt cu carne ! Gustul...

Chiftele din ovaz si quinoa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca