Carne de miel cu ciuperci

Carnea se spala, se taie felii si se rumeneste in ulei incins. Se scot feliile de carne pe o farfurie, dupa care se toaca ceapa si ciupercile, se pun

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de miel
  • 250 gr ciuperci
  • 1 ceapa
  • o jumatate de lamaie
  • sare
  • piper
  • 1 ceasca de vin
  • verdeata tocata
  • 1 pahar de smantana
  • 1 ceasca de ulei

Mod de preparare

Carnea se spala, se taie felii si se rumeneste in ulei incins. Se scot feliile de carne pe o farfurie, dupa care se toaca ceapa si ciupercile, se pun impreuna in uleiul ramas si se calesc cu vasul acoperit. Cand ciupercile s-au inmuiat, se adauga sare, piper, verdeata tocata si un pahar de vin alb. Se pune carnea in cratita peste ciuperci si se acopera cu apa calda. Se lasa pe foc mic sa scada iar cand este aproape gata, se acreste mancarea usor cu zeama de lamaie sau se garniseste cu felii de lamaie.
Se serveste cu smantana turnata deasupra si cu mamaliguta calda.

Alte mancaruri cu ciuperci:

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

Ciuperci pane

Supa crema de ciuperci

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Struguri marinati

Din seria fructe marinate. Ardelenii deobicei consumă lângă tocănițe și piure, compot de prune sau vișine,...

Struguri marinati
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa