Carne de miel si ochiuri romanesti

Se curata ciupercile, ceapa, se taie in rondele subtiri, apoi se calesc intr-o cratita cu doua linguri de ulei incins, se sareaza, se pipereaza, dupa

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400g carne de miel
  • o cana de orez
  • o ceapa
  • 100 g ciuperci
  • 2 rosii
  • un ardei gras
  • 4 oua
  • 4 linguri de ulei
  • o lingura de bulion
  • 200 g telemea de oaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata ciupercile, ceapa, se taie in rondele subtiri, apoi se calesc intr-o cratita cu doua linguri de ulei incins, se sareaza, se pipereaza, dupa care se toarna bulionul, amestecat cu putina apa calduta. Se lasa sa clocoteasca putin, pana scade zeama. Se bat ouale si se adauga pesmetul, prin care se trec bucatile de carne. Se incinge uleiul si se prajesc snitelele, intorcandu-se pe ambele parti. intre timp, se curata si se spala ciupercile, se taie in feliute subtiri, apoi dupa ce se scot snitelele, se calesc in uleiul ramas. Se lasa pana cand se inmoaie si se adauga smantana, se potriveste de sare si piper si se lasa la foc mic, sa fiar- ba timp de aproximativ o jumatate de ora. Cand se ia de pe foc, se adauga mararul, tocat foarte marunt. Sosul rezultat se toarna peste snitele.
Alta mincare recomandata

Ciulama de ciuperci

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi si ficat de pui la cuptor, cu diverse sosuri

Era prea lung titlul sa adaug si sosurile, asa ca am scris diverse, dar de fapt am preparat doua. Fiecare a servit cu sosul...

Cartofi si ficat de pui la cuptor, cu diverse sosuri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca