Carne de porc cu prune uscate

Prunele se spala si se pun in apa la muiat. Intre timp se taie bucatele mici carnea si se pune impreuna cu ceapa tocata marunt si uleiul, intr-un vas

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 750 gr carne de porc
  • 500 gr prune uscate
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 jumatate pahar vin
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita faina
  • 1 ceapa
  • 1 jumatate pahar bulion de rosii

Mod de preparare

Prunele se spala si se pun in apa la muiat. Intre timp se taie bucatele mici carnea si se pune impreuna cu ceapa tocata marunt si uleiul, intr-un vas, la inabusit. Se toarna apa si se lasa carnea la fiert. Dupa aceea se adauga prunele, vinul, faina, zaharul ars stins cu 2-3 linguri apa, putina sare si bulionul de rosii. Se lasa la fiert, mai departe dar nu prea mult, ca sa nu scada sosul in intregime.


Mancarea se serveste calda.

Alte retete culinare:

Tocanita de pui

Chiftele

Mancare de mazare

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu leurda

Mie imi place foarte mult leurda!

Omleta cu leurda
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa