Carne de porc cu prune uscate

Prunele se spala si se pun in apa la muiat. Intre timp se taie bucatele mici carnea si se pune impreuna cu ceapa tocata marunt si uleiul, intr-un vas

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 750 gr carne de porc
  • 500 gr prune uscate
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 jumatate pahar vin
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita faina
  • 1 ceapa
  • 1 jumatate pahar bulion de rosii

Mod de preparare

Prunele se spala si se pun in apa la muiat. Intre timp se taie bucatele mici carnea si se pune impreuna cu ceapa tocata marunt si uleiul, intr-un vas, la inabusit. Se toarna apa si se lasa carnea la fiert. Dupa aceea se adauga prunele, vinul, faina, zaharul ars stins cu 2-3 linguri apa, putina sare si bulionul de rosii. Se lasa la fiert, mai departe dar nu prea mult, ca sa nu scada sosul in intregime.


Mancarea se serveste calda.

Alte retete culinare:

Tocanita de pui

Chiftele

Mancare de mazare

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii