Rata se pune la rumenit in unt la cuptor. Separat se prepara un sos din faina si grasime amestecate pe foc mic pana ce faina se ingalbeneste putin, a
Rata se pune la rumenit in unt la cuptor. Separat se prepara un sos din faina si grasime amestecate pe foc mic pana ce faina se ingalbeneste putin, apoi se adauga sare si coaja rasa de la 2 portocale si un pahar cu apa. Se fierbe totul putin, se adauga rata si sucul de la portocale, zaharul si coniacul. Se mai fierbe putin totul, la cuptor. Dupa ce rata a fiert, se scoate, se taie bucati, se asaza pe farfurie, iar deasupra se toarna sosul si se garniseste totul cu felii de portocale.
Se serveste calda.
Alte retete:
Placinta de dovleac
Ciulama de ciuperci
Sarmale de post
Cam stramb din nas daca este vorba de oaie. Sotul meu a complotat cu fratele lui, spuneau ce bun ar fi un gulas de oaie....
Gulas de oaie cu fasole boabeOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj